Kosten PCR-Test met COVID reisverklaring
☝Tijdelijk hoge kortingen, Bestel Vandaag!☝
Coronatesten: De PCR test

Coronatesten: De PCR test

Als je een coronatest wilt doen is de PCR test de gerennommeerde en wereldwijd erkende corona test. De PCR-test wordt ook wel de gouden standaard der corona testen genoemd. Wat maakt deze test zo populair? En wat gebeurt er bij de afname van een PCR test?

Wat is een corona PCR test nu precies?

PCR staat voor polymerase chain reaction. In het Nederlands ook wel polymerasekettingreactie genoemd. Deze manier van testen pakt zeer kleine hoeveelheden DNA en amplificeren het tot er genoeg materiaal is om te analyseren.

Hoe werkt een PCR test?

Bij aankomst in een corona test straat wordt er met een wattenstaafje wat weefsel uit de keel en neus afgenomen. Dit monster wordt dan opgestuurd naar laboratorium waarin de PCR test wordt ingezet.

Let op. Er is wel een verschil tussen een PCR test en een Corona PCR test. Voor een coronatest met behulp van de PCR methode, wordt er gebruik gemaakt van realtime-PCR. Dit wordt ook wel de kwantitatieve PCR methode genoemd. Het verschil is dat bij de realtime-pcr methode al direct DNA of RNA kan worden aangetoond. Het Coronavirus is een virus dat bestaat uit een klein bundeltje RNA omhuld door een eiwit capsule met uitstekende eiwitten, genaamd spikes. Hierdoor heeft het virus een soort kroon. Vandaar de naam Corona.

Er zijn soort mini sensoren genaamd probes die zich hechten aan een specifiek stukje RNA van het Sars-cov-2 virus. Hierdoor worden er labels zichtbaar in het PCR. Deze labels geven licht op een bepaalde golflengte. Hoe meer RNA gehecht wordt hoe meer lichtgevende labels zichtbaar worden. Vervolgens worden deze labels uitgezet tegen een standaard en wordt het met elkaar vergeleken. Hierdoor wordt er een berekening gemaakt met behulp van een linaeire grafiek en wordt er bepaald of er dus een aanwezigheid is van het coronavirus RNA.

Tarieven PCR-Test met COVID reisverklaring
☝Nu hoge kortingen: Koop Vandaag!☝

Hoge gevoeligheid PCR

Deze vorm van testen heeft een hoge gevoeligheid. Dit betekent dat bij de meest kleine hoeveelheden aan corona virus er al een detectie plaats kan vinden. Mocht je zelf dan nog geen klachten hebben, maar wel in aanraking zijn geweest met iemand die positief is getest op corona, kan je dus testen of jij zelf ook drager bent van het Covid19 virus. Door de hoge gevoeligheid van deze test is de testuitslag ook vrij betrouwbaar. Het risico op een fout-negatief is vele malen kleiner dan bij bijvoorbeeld een antigeentest. Voor zorgmedewerkers die werken met kwetsbare doelgroepen, ouderen en mensen in een risicogroep wordt het aangeraden om een PCR test te doen. En een antigeentest wordt ten zeerste afgeraden.

De corona PCR test

GACCCCAAAATCAGCGAAAT. Deze brei van tekens lijkt nog het meeste op een appje van moeder die weer eens ruzie heeft met haar telefoon als ze je de nieuwste schattige foto van je neefje wil sturen. Schijn bedriegt, deze vierletterige rommel is momenteel één van de belangrijkste codes ter wereld.

Kosten PCR-Test met Non-COVID document
☝Klik hierboven voor korting, Bestel Vandaag je pcr-test!☝
Scroll naar top