Kosten PCR-Test met COVID reisverklaring
☝Tijdelijk hoge kortingen, Bestel Vandaag!☝
Wat voor coronatest moet ik doen als ik met iemand in aanraking ben geweest die Corona heeft?

Wat voor coronatest moet ik doen als ik met iemand in aanraking ben geweest die Corona heeft?

Het is zo ver. Je hebt het verschrikkelijke belletje gehad dat je bij iemand in de buurt bent geweest en die die is positief getest op corona. Dit kan een collega zijn waar je nauw mee hebt samen gewerkt. Of een leerling op school die je in de klas hebt gehad, maar niet zeker weet of je te allen tijde 1.5m afstand hebt kunnen bewaren.

Mocht het een huisgenoot van je zijn geweest die positief is getest op corona, wacht dan het belletje van jouw lokale GGD in Heerlen af. Jouw lokale GGD wilt namelijk samen met jou bepalen hoe je afstand dient te houden van jouw huisgenoot en wanneer je je mag laten testen.

Als je in contact bent geweest met een persoon dat corona heeft, dien je je sowieso te laten testen. Je belt dan naar de landelijke coronatest afsprakenlijn van de GGD op het telefoonnummer 0800-1202. Vervolgens word je doorverbonden met een medewerker van de PCR lijn.

Wat voor coronatest moet ik doen als ik met iemand in aanraking ben geweest die Corona heeft?

Contact geweest met persoon met corona

Het is namelijk van belang dat als je in contact bent geweest met een persoon die corona heeft, je daadwerkelijk een PCR test krijgt. Er zijn nog andere testen beschikbaar om corona aan te tonen, maar die zijn minder betrouwbaar dan een PCR test. De medewerkers van de landelijke coronatest afspraken PCR lijn weten exact welke test ze voor je dienen in te plannen. Er wordt gevraagd naar het moment van het laatste contact. Is dit langer dan 5 dagen geleden? Dan kan je al vrij snel terecht om een test te doen bij een GGD locatie bij jou in de buurt.

Is het contact pas gisteren geweest en je hebt nu al klachten, zoals hoesten of niezen? Dan ben je de Sjaak, want dan zal je waarschijnlijk twee keer een test moeten doen. Als de eerste uitslag op de coronatest negatief is, dan dien je op de 5e dag na contact nogmaals te testen. Als de uitslag daarvan ook negatief getest op corona is, dan pas mag je jouw normale leven weer hervatten. Wel met inachtneming van de regels zoals opgesteld door het RIVM.

Tarieven PCR-Test met COVID reisverklaring
☝Nu hoge kortingen: Koop Vandaag!☝

Houd 1.5m afstand van elkaar, ga niet bij elkaar op bezoek, was regelmatig de handen.

Kosten PCR-Test met Non-COVID document
☝Klik hierboven voor korting, Bestel Vandaag je pcr-test!☝
Scroll naar top